Koulunkäynti



Henkilökunnallamme on pitkä ja monialainen kokemus koulunkäynnin vaativan erityisen tuen kentältä. Koulunkäynnin tuen suunnittelu on erityisosaamistamme. Yksiköllämme on oma erityisluokanopettaja ja psykologi.


 Lastensuojelullisen tukiprosessin alkaessa…

  • teemme tarvittavat psykologin ja erityisluokanopettajan tutkimukset ja arvioinnit mahdollisten oppimisvaikeuksien ja muiden tuen tarpeiden selvittämiseksi.
  • kokoamme koulunkäynnin kannalta keskeiset toimijat yhteiseen tukitoimien suunnitteluun.
  • olemme tiiviissä yhteydessä oppilaan lähikouluun - ja jatkamme tätä tiivistä yhteistyötä koko työskentelyn ajan.
  • muotoilemme yhdessä nuoren, perheen, lähikoulun ja muiden verkostojen kanssa yksilöllisen, lainmukaisen koulunkäynnin tuen suunnitelman. 
  • koulukäymättömän nuoren kanssa käytämme kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan ja kouluakäymättömyyden tutkimukseen pohjautuvia selvittelykeinoja kouluakäymättömyyden syiden löytämiseksi. 
     

Kouluakäymättömän tai muulla tavoin koulunkäynnin kannalta haastavassa tilanteessa olevan nuoren on mahdollista aluksi tai jaksoittain opiskella yksikkömme tiloissa erityisluokanopettajan ja ohjaajan tuella. Tässäkin tapauksessa oppilaan koulupaikka on lähikoulussa. Pidämme tiivistä yhteyttä lähikouluun ja teemme kattavan suunnitelman lähikouluun palaamisesta. Uskomme, että haastavissakin tilanteissa lähikouluun palaaminen voi olla mahdollista, kun se suoritetaan pienin askelin ja riittävällä tuttujen aikuisten tuella. Nuori voi esimerkiksi aluksi harjoitella koulun tiloissa käymistä koulupäivän ulkopuolella Valonrannan työntekijän kanssa.